Тази сутрин на отделни места видимостта ще е намалена, а минималните

...
Тази сутрин на отделни места видимостта ще е намалена, а минималните
Коментари Харесай

До 18 градуса днес, сняг - в събота

Тази сутрин на обособени места видимостта ще е понижена, а минималните температури ще са сред минус 4° и 1°. През деня времето ще е най-вече слънчево и топло, с оптимални температури са сред 13° и 18°, съгласно прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа ще е слаб до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°, а на морската вода - 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Днес слънцето изгрява в 7:20 часа и залязва в 18 часа.

Сериозна смяна на времето обаче ни чака тази седмица, а в края ѝ ще вали сняг.

Във вторник от изток-североизток, за малко, ще проникне малко по-студен въздух. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там - основно в Северна България и по Черноморието - ще има краткотрайни нараствания на облачността. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, оптимални – най-вече сред 10° и 15°.

В сряда вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад. Ще има променлива облачност. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 1° и 4°, оптималните в сряда сред 12° и 17°.

В четвъртък облачността ще е по-често забележителна, а градусите - с 1-2 по-ниски.

В петък и събота ще доминира облачно време. В петък ще завали дъжд, по-късно денем вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и ще става студено. С понижението на температурите през нощта против събота дъждът в доста региони на Северна България ще премине в сняг.

В събота захлаждането ще обхване страната, валежите ще са от сняг, по-съществени ще бъдат в планините, само че до вечерта в множеството региони ще спрат. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, дневните – сред минус 2° и 3°. В неделя ще остане прохладно, относително студено. В обособени региони, основно в Югоизточна България и в Родопите, ще превалява напълно слаб сняг. Облачността от север ще се раздира и понижава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР